SosyalBank.Org - Bireyleriyle Sosyal, Bilgileriyle Güçlü Toplum

Tam Versiyon: TEOG’DA T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK BAŞARI ORTALAMAMIZI NASIL ARTTIRABİLİRİZ
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
TEOG’DA T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK BAŞARI ORTALAMAMIZI NASIL  ARTTIRABİLİRİZ?

Öncelikle öğrencilerimize dersi sınav için puan için değil; bu ülkenin nasıl kurtarıldığını öğrenmek ve bize bu vatanı hediye edenlere bir minnet ifadesi olarak öğrenmemiz gerektiğini kavratalım. Gerisi kendiliğinden geliyor zaten. 
 
a)     En önemli sıkıntı: Bazen öğrencilerimiz çok ilgisiz, veliler de öyle, bu koşulda da biz görevimizi en iyi şekilde yapacağız sonrası zaten öğrenci de ve velide biten bir durum.
 
b)     Sınıfımızın fiziki koşullarının uygun olmaması önemli bir dezavantaj oluşturuyor ama bunun için değişik alternatifler belirleyebiliriz. Ders notu dağıtmak, haritaları fotokopi yapmak gibi.
 
c)      Sözel ders olduğu için öğrencilerimiz sıkılabiliyor. Dersleri ek okumalarla daha eğlenceli hale getirebiliriz, konuyla ilgili ekstra bilgiler her daim öğrencinin ilgisini çekiyor, “merak öğesini” ayakta tutuyor, ders olan yaklaşımı celbediyor.
 
d)     Zaman sıkıntısını çözmenin en iyi yolu dersin hemen başında kazanım konusunu vermek, bundan sonraki zamanı ise tekrar ve kavratma yoluyla kullanmak.
 
e)     Geçen seneki ve bu seneki Kasım TEOG ve Aralık Mazeret TEOG soruları gösterdi ki sorular MEB DERS KİTABINDAN VE ÇALIŞMA KİTABINDAN hazırlandı. MEB geçen sene 81 ilden Sosyal Bilgiler öğretmenlerini merkeze çağırarak kendi ders kitabından/ çalışma kitabından ve öğretmen kılavuz kitabından soru hazırlattı ve bunlar soru havuzuna eklendi. Sorular kazanımlardan geliyor. Kazanımlar alınarak öğrencinin öğrenip öğrenmediği soru formatına dönüştürülüyor. Bu yüzden derse başlarken kazanımı imkan varsa projeksiyon, yoksa tahtaya yazarak veyahut öğrencilere özel kazanım listesi dağıtılarak kontrollü gitmekte fayda var.
 
f)      Not aldırmakla zaman kaybetmeyelim. Bunu tekrarlara ve denemelere ayıralım. Bu konuda MEB kitabına ve kazanımlara uyumlu hazırlamış olduğum ders notları fasikülümüzü önerebilirim, grubumuzda yayınlanmıştı.
 
g)     Test yapısına baktığımızda öğrencinin yabancı olduğu kelimelerin geldiğini görüyoruz, ders içerisinde bu terimleri/kavramları kısaca açıklayalım, gerekirse kısa not aldıralım.
 
h)     Haftalık mutlaka bir deneme sınavı yapmaya gayret edelim.  Ödev olarak da verip takibini yapaniliriz. Test tekniği kazandırmak çok önemli. Öğrencinin soru hakkında fikri olmasa bile bu teknik sayesinde soruyu çözebileceğini unutmayalım.  Kazanımlar ve soru gelecek alan belli olduğu için denemelerde TEOG’da çıkacak soruları yakalama olasılığımız yüksek olacaktır.
 
 
i)       Analiz/sentez soruları yoğun olara geldiği için bilgiyi verdikten sonra o konuyla ilgili yorumları da mutlaka vermeliyiz.
 
Hepimizin öğrencilerinin güzel başarılar elde etmesi dileğiyle.
teşekkürler hocam
ellerinize sağlık
Çok isabetli tespitler hocam teşekkürler
TEŞEKKÜRLER
teşekkürler hocam
Sayfalar: 1 2 3 4