SosyalBank.Org - Bireyleriyle Sosyal, Bilgileriyle Güçlü Toplum

Tam Versiyon: Işıklı Türkiye Madenleri Haritası TÜBİTAK 4006
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Sevgili öğretmen arkadaşlarım, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için çok sayıda soru soruluyor. Ben bu fuar için yaptığım bir çalışmayı-Metin Bey'in tavsiye ettiği- buradan paylaşmak istiyorum. Ben 2015- 2016 eğitim öğretim yılında biraz da lise bilgilerimi kullanarak Türkiye Işıklı Maden Haritası projesini yaptım. Bilim fuarının en dikkat çeken projesi oldu. Fotoğrafları görebilirsiniz.

https://i.hizliresim.com/XEjvpO.jpg

https://i.hizliresim.com/zjozk7.jpg

https://i.hizliresim.com/GmMrAr.jpg
Fotoğrafları yükler misiniz?

Çok güzel olmuş. Elinize sağlık.
emeginize saglık hocam çok güzel olmuş.nasıl yaptınız.yapılış aşamalarını yazabilirmisiniz rica etsem.teşekkürler
güzel ve emek isteyen bir çalışma olmuş hocam.bende bu yıl ışıklı tarım ürünleri haritasını proje olarak yapacağım da deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum malzemeler nasıl bir izlemeliyim.ilk yılım ve ilk projem sanki zorlanacak gibiyim  Rolleyes
(06/02/2018, 21:54)Yasemin63 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]güzel ve emek isteyen bir çalışma olmuş hocam.bende bu yıl ışıklı tarım ürünleri haritasını proje olarak yapacağım da deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum malzemeler nasıl bir izlemeliyim.ilk yılım ve ilk projem sanki zorlanacak gibiyim  Rolleyes

Sayın hocam malzemelerim mukavva, beyaz renkli karton, asetat kalemi, Türkiye siyasi yapbozu (şehirlerin sınırlarından kesilmiş olanından), çeşitli elektronik malzemeler (led, kablo, pil, lehim makinesi, lehim, buton, vb.), ahşap malzemeden imal edilmiş bir kaide (çalışmanın elektronik kısmına zarar vermemesi ve sergileme sırasında zarar görmemesi için).

Ben endüstri meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum. Lisedeki bilgilerimi kullanarak lehim ve montaj işlemlerini yaptım. Bu aşamayı nasıl yaparsınız bilemiyorum. İlk yıl ve ilk proje için gerçekten zor olacak sizin için. Kolay gelsin.
Hocam merhabalar, emeğinize sağlık çok güzel olmuş, rica etsem devre şeması ve led bağlantılarını da paylaşabilir misiniz? Teşekkürler..
Sayfalar: 1 2 3